Hopp til innhald
Snart tilgjengeleg for bestilling

Narvik og Lofoten på 5 dagar

Opplev nokre av dei finaste arktiske landskapa i Norge på ein femdagar kortferie. Narvik og Lofoten på fem dagar inkluderar to overnattingar og spektakulære aktivitetar på begge destinasjonane.

Ei ekte arktisk oppleving

Besøk både Narvik og Lofoten i løpet av ein herleg femdagarstur i arktiske landskap nord for polarsirkelen. I tillegg til aktivitetane og overnattingsstadene inkludert i pakka, er det sett av god tid til å utforske destinasjonane på eiga hand.

Program:

  • Dag 1: Ankomst til Narvik
  • Dag 2: The Arctic Train og andre aktivitetar
  • Dag 3: Køyr til Svolvær i Lofoten
  • Dag 4: Seafari med rib båt og andre aktivitetar
  • Dag 5: Avreise frå Lofoten

Transport er ikkje inkludert i pakka. Vi anbefaler å køyre eigen bil eller leigebil.

Snart tilgjengeleg

5-dagar pakke til Narvik og Lofoten

Inkludert i pakka:

  • 2 netter i oppgradert rom på Quality Hotel Grand Royal i Narvik
  • Reise med The Arctic Train t/r
  • 2 netter i rorbu på Nyvågar Rorbuhotell i Lofoten
  • Seafari med rib båt

Sesong: mars – oktober

Pakka blir snart tilgjengeleg for bestilling.

Tog
Båt
Guiding
Overnatting

Dag 1: Ankomst til Narvik

Ved ankomst til Narvik sjekkar du inn på Quality Hotel Grand Royal i hjarta av sentrum. Hotellet tilbyr komfortabel stemning i moderne stil og har to restauranter du kan velje mellom. Kanskje du skal du sparke i gang ferien med god mat til flott utsikt på Linken Restaurant & Bar i toppetasjen? Dagen etter kan du teste Rallar’n Pub & Kro i fyrste etasje.

Dag 2: Aktivitetar i Narvik

Etter ein god frukost er det på tide å utforske omgjevnadene rundt Narvik og lære om den interessante historia. Ein tur med The Arctic Train er inkludert. I løpet av ein time tar toget deg opp til Bjørnfjell på grensa til Sverige. Du vil reise gjennom eit unikt og skiftande landskap, frå fjordutsikt til alpint fjellterreng. Interessante historiske hendingar, som den tøffe bygginga av Ofotbanen og kampar under 2. verdskrig, dannar et dramatisk bakteppe.

Resten av dagen står til din eigen disposisjon. Vi anbefaler eit besøk på Narvik Krigsmuseum for å lære meir om krig og kampen om Narvik i 1940. Eit anna alternativ, som passar for alle aldrar, er eit besøk i Polar Park ca. 1 times køyretur nordover. Dette er verdas nordlegaste dyrepark, og heim til Norges store rovdyr, bjørn, ulv og gaupe. Det er til og med mogleg å få møte ulvene her på nært hald.

Dag 4: Køyre til Lofoten

Det neste på agendaen er den vakre øygruppa Lofoten. Den naturskjønne køyreturen til Svolvær tar 3-4 timer, og vi anbefaler å ta deg tid til å stoppe på interessante plassar langs ruta. Heimen din dei neste to nettene er Nyvågar Rorbuhotell, i nærleiken av Kabelvåg og berre 5 km frå Svolvær. Her vaknar du til lydane og lukta frå havet kvar morgon.

I Lofoten er rorbuene, som har innkvartert fiskarar i hundrevis av år, eit karakteristisk syn. No skal du få sove i ein oppgraderte versjon av desse tradisjonelle hyttene. I Restaurant Nyvågar får du internasjonale smakar laga av lokale råvarer. Aquavit Loft Bar har den største samlinga av akevitt i verda, og gjennom historie og smaksprøvar kan du få lære meir om norsk kultur og tradisjonar.

Dag 4: Aktivitetar i Lofoten

No er det er på tide å koma seg ut på havet! Ein guida seafari på ein RIB-båt frå Svolvær er inkludert. Med ein maks. hastigheit på 30 knop tar RIB-båten deg med på ei spanande reise til sjøs. Du vil sjå Lofoten frå havet, besøkje historiske attraksjonar og havørnenes territoria. De dyktige guidane stoppar og forklarar undervegs- og dei veit kvar ørnane bur!

Resten av dagen er opp til deg. For inspirasjon, les våre 10 gode grunnar til å besøke Lofoten.